Efterfødselstræning

Træningsforløb til dig der lige har født. Træning efter fødsel er vigtigt og nødvendigt. En graviditet og fødsel kan være en stor belastning for kroppen – specielt for bækkenbund, og de dybe mave-/rygmuskler.

Vi tilbyder fysioterapeutisk superviseret efterfødselstræning, så du sikkert og trygt får styrket kroppen igen efter graviditet og fødsel.

Akut fysioterapi
Pludseligt opståede smerter kan behandles hos FysioDanmark

Det får du

Du kan forvente et træningsforløb med fokus på skånsomme øvelser, med fokus på at genskabe kontakten til de vigtigste muskelgrupper efter graviditet og fødsel/kejsersnit.

Træningen intensiveres undervejs i forløbet, så din krop udfordres i takt med, at du bliver stærkere. Du vil typisk kunne deltage ca. 8 uger efter fødslen, når du har været til din 8 ugers obligatoriske lægeundersøgelse.

Træningen foregår i vores store holdsal, hvor det er muligt at have en barnevogn parkeret ude foran, samt mulighed for at pusle, amme og varme mælk/flaske i mikroovn.

Fokus på dig

Som noget nyt tilbyder vi en forundersøgelse hos instruktør Sara – der er uddannet fysioterapeut -som en del af forløbet. Her vil du få mulighed for at blive tjekket for delte mavemuskler, samt få en snak om din graviditet, fødsel/kejsersnit, søvn og overskud mm.

På den måde har du mulighed for at få vejledning til lige netop din situation. Du vil inden forløbet modtage et spørgeskema, som du gerne må udfylde, så godt du kan.

Holdtræning hos FysioDanmark

Praktisk information om forløbet

Opstart d. 14.09.23 kl. 11.00
Træningsforløbet varer 8 uger
Du kan bestille tid til din forundersøgelse på telefon nr. 75 83 22 12

Træning hver torsdag kl. 11.00-12.00.

Du har mulighed for at benytte fitnesscenteret gratis under dit forløb. (Åben alle ugens dage fra kl. 05.00-23.00)

Pris: for de 8 uger er 900 kr. pr. deltager

Tilmelding: skal ske på centerleder@fysiodanmarkvejle.dk

Hvornår kan man deltage på GLA:D?

Når man har smerter i knæ eller hofter, og en vurdering fra en læge om, at artrose udgør den primære årsag til de smerter du har. Lægen vurderer at træning hos en fysioterapeut vil kunne øge dit funktionsniveau og mindske smerterne. Det kræver intet røntgenbillede for at stille diagnosen artrose. Det tager ofte mange år fra tilstedeværelsen af de første symptomer, til man kan se forandringerne på et røntgen. Derfor vurderer fysioterapeuten altid ud fra sygdoms-historie samt undersøgelse af leddets bevægelighed, om det er aktuelt med GLA:D-træning.

Forskning viser at træning og vægttab, hvis behov, er effektivt og bremser udvikling, forhindrer forværring og i mange tilfælde bedrer symptomerne ved artrose. Jo tidligere diagnosen stilles, jo før kan behandlingen starte og jo hurtigere kan symptomerne reduceres og funktionen forbedres. Sundhedsstyrrelsen anbefaler i de nationale kliniske retningslinjer, for behandling af artrose i knæ og hofte; information, træning og evt. vægttab.

Træningstider - holdtræning for GLA:D:

Mandag: 09.30 -10.30
Mandag: 15.00 – 16.00
Onsdag: 09.30 – 10.30
Torsdag: 15.00 – 16.00

Træningstider - holdtræning for knæ/hofte hold:

Mandag: 16.00 – 17.00
Tirsdag: 10.00 – 11.00
Torsdag: 09.30 – 10.30

I forbindelse med forløbet vil der undervejs være 2 foredrag. – 1. foredrag afholdes ca. 1 – 2 uger før opstart – 2. foredrag afholdes når man har været i gang et par uger. Et foredrag koster kr. 118,41 (Der ydes tilskud fra Sygeforsikringen Danmark)

Du kan læse mere om GLA:D her: https://www.glaid.dk/.
Se vores folder om GLA:D.

gode råd til en sund hverdag

Følg med, når vores dygtige fysioterapeuter sætter fokus på forskellige temaer omkring fysioterapi, særlige problematikker og livsstil samt giver gode råd til en sund hverdag.

Læs mere og få inspiration på vores blog
Læs mere og få inspiration på vores blog
Læs mere og få inspiration på vores blog

Følg med på facebook