Sportsfysioterapi

Flere af vores klinikker er specialiseret og certificeret indenfor sportsfysioterapi og bestemte sportsgrene. Her kan du få særlige tilbud og faciliteter til golf, cykling, ski og meget mere.

Sportsfysioterapi hos FysioDanmark

Hos FysioDanmark Vejle finder du landets bedste og mest kvalificerede sportsfysioterapeuter.

Fysioterapeut Humlebæk

Hvad er sportsfysioterapi?

Sportsfysioterapi er en specialiseret gren af fysioterapi, hvor der er fokus på forebyggelse, vurdering og behandling af skader, der er opstået i forbindelse med sport eller anden fysisk aktivitet. Formålet med denne slags behandling er at fremme restitutionen, forbedre præstationen og forebygge yderligere skader og overbelastninger.
 
En fysioterapeut, der er specialiseret i sportsskader, har ekspertise indenfor muskulære forhold og kan blandt andet hjælpe atleter med at håndtere og overvinde forskellige typer skader. Dette kan omfatte alt fra forstrækninger til ledbåndsskader.
 
Målet er at fremskynde helingsprocessen, genoprette fuld funktion og forebygge at der forekommer lignende skader i forbindelse med sportsaktiviteten eller træningen.

Hvad kan en sportsfysioterapi hjælpe med?

En sportsfysioterapi spiller en afgørende rolle i behandlingen af sportsrelaterede skader. Vores erfarne sportsfysioterapeuter har en bred ekspertise indenfor behandling af mange forskellige fysioterapeutiske udfordringer samt sportsrelaterede lidelser.
 
Det kan være en stor fordel for personer, der lider af sportsskader at få en konsultation hos en fysioterapeut. Her kan de få en skræddersyet og målrettet behandling. Ved en behandling hos en sportsfysioterapeut vil der udføres en omhyggelig vurdering af skaden, hvorefter der udvikles en individuel behandlingsplan, der kan omfatte metoder som manuel terapi, styrketræning og specifikke øvelsesprogrammer.
 
Behandleren arbejder ofte i tæt samarbejde med atleten for at udvikle en skræddersyet rehabiliteringsplan, der passer til den specifikke skade og atletens individuelle behov.
Fysioterapi inden for sport

Behandling af skader fra sport og træning

Vi har flere fysioterapeuter, der arbejder indenfor dansk elitesport, hvor de hjælper atlerne med at performe bedst muligt og undgå skader.

Ved at træne din krop og ben med specielle øvelser inden din skiferie kan du forebygge ømhed i muskler og led på ferien, og du kan reducere risikoen for en skade. Vi har lavet nogle træningsprogrammer til dig med nogle effektive og udfordrende øvelser, som du kan træne med derhjemme eller i et træningscenter.

Uanset om du er almindelig sportsudøver eller træner på højt niveau, kan du komme til skade eller overbelaste dine led. Hvis dette sker, kan du kontakte FysioDanmark Vejle med det samme og bestille en akut tid. Herefter vil du, sammen med fysioterapeuten, vurdere skaden og et eventuelt behandlingsforløb eller genoptræningsforløb vil planlægges. 

Du kan læse mere om akut fysioterapi her.

Hjælp til forebyggelse af skader

Ud over at sportsfysioterapeuten behandler, har de også stort fokus på forebyggelse. Heriblandt kan rådgivning om korrekt opvarmning og nedkøling, træningsprogrammer, biomekanisk evaluering og tekniktræning for at mindske risikoen for skader være en del af forløbet.
 
Sportsfysioterapi er ikke kun til professionelle atleter, men til alle slags motionister uanset niveauet. Ved at søge hjælp hos en sportsfysioterapeut kan man optimere sin fysiske præstation, minimere risikoen for skader og forbedre det generelle helbred i forbindelse med sport og fysisk aktivitet.

gode råd til en sund hverdag

Følg med, når vores dygtige fysioterapeuter sætter fokus på forskellige temaer omkring fysioterapi, særlige problematikker og livsstil samt giver gode råd til en sund hverdag.

Læs mere og få inspiration på vores blog
Læs mere og få inspiration på vores blog
Læs mere og få inspiration på vores blog

Følg med på facebook