Skitræning

Ved at træne din krop og ben med specielle øvelser inden din skiferie kan du forebygge ømhed i muskler og led på ferien, og du kan reducere risikoen for en skade.

Vi har lavet nogle træningsprogrammer til dig med nogle effektive og udfordrende øvelser, som du kan træne med derhjemme eller i et træningscenter.

Vi anbefaler

Vi anbefaler, at du typisk starter træningen minimum 3-6 uger inden din skiferie. Videoerne er inddelt i 3 forskellige sværhedsgrader. Hvert program laves 2- 3 x ugentlig i 2-3 uger, inden du går videre til næste niveau. Træningsprogrammerne er sammensat af øvelser, hvor du træner hele kroppen hver gang med fokus på styrke, kondition og balance. Husk at starte roligt ud, drik vand før, under og efter træningen og selvfølgelig stoppe – hvis du bliver utilpas.

God træning – og god skiferie!

Træn med OL skiløberen Christoffer Faarup.

Christoffer Faarup (født 28. december 1992 i Aarhus) er Danmarks bedste alpine skiløber. Han deltog for Danmark ved vinter-OL 2014 og kørte en 37. plads i styrtløbet. Han arbejder målrettet mod næste OL, men skal i denne sæson køre VM i St. Moritz i februar. Christoffer er 100% dedikeret til sin sport og målet er at blive verdens bedste alpinist. Dette kan kun opnås med massevis af træning og i 2007 flyttede han til Norge for at satse på skisporten. Han bor til daglig på Hafjell, Øyer i Norge. Han blev student i 2012 fra NTG (Norges Toppidrettsgymnas), Lillehammer og læser nu en bachelor i økonomi ved siden af skisatsningen, Christoffer er medlem af Hobro Skiklub og Lillehammer Skiklub, men træner til daglig med Norges alpine universitetshold, “HIL holdet” som er hjemmehørende på Høgskolen i Lillehammer. Hele vinteren følger han Norges Europa Cup-hold for at få den bedste træning og opbakning til konkurrencerne. Han repræsenterer Danmark i alle internationale konkurrencer, selvom han træner med de norske løbere.

Hjemmetræning

Nedenunder finder du 3 videoer til træning hjemme. De er inddelt i 3 niveauer: begynder, øvet og elite. Træningen er 7 min. interval træningsprogram med styrke og konditions øvelser – arbejd i 30 sek., hvil i 10 sek.Lav så mange gentagelser du kan nå på de 30 sek. – men med korrekt teknik!
Træn gerne hele familien sammen.

Fitnesstræning

Nedenfor finder du 3 videoer som inspiration til din fitnesstræning, så du optimerer din træning før skiferien. Vi anbefaler: Varm op 10 min. på cykel eller crosstrainer. Hold max. 40 sek. pause mellem hvert sæt. Korrekt teknik er vigtigere end en tung vægt.

gode råd til en sund hverdag

Følg med, når vores dygtige fysioterapeuter sætter fokus på forskellige temaer omkring fysioterapi, særlige problematikker og livsstil samt giver gode råd til en sund hverdag.

Læs mere og få inspiration på vores blog
Læs mere og få inspiration på vores blog
Læs mere og få inspiration på vores blog

Følg med på facebook