Medical fitness - træning på henvisning

Medical fitness er et superviseret genoptræningsforløb, hvor din træning bliver justeret og korrigeret af en fysioterapeut. Din fysioterapeut henviser dig til Medical fitness, når det vurderes at passe ind i dit behandlingsforløb. Medical fitness foregår i vores fitnesscenter, hvor du modtager et målrettet træningsprogram som du bliver instrueret i af din fysioterapeut. 
 
Hvad er formålet med Medical fitness?
Øvelsesterapi, træning og bevægelse er en vigtig del af fysioterapi, og skal udføres korrekt for at du opnår den ønskede behandlings effekt. Derfor er det særligt vigtigt, at der bliver fulgt op på dine øvelser - for at sikre kvalitet i din behandling og træning. Din fysioterapeut justerer og korrigerer dine øvelser således at de bliver tilpasset til netop dit funktionsniveau og henvisningsdiagnose, samt progredieret i takt med udviklingen af din træning.
 
Træningen er et samarbejde mellem fysioterapi og fitnesscenter
Medical fitness giver dig muligheden for at udføre din genoptræning under superviserede rammer, samt benytte dig af fitnesscenterets tilbud. 
 
Deltagelse på Medical Fitness
Din fysioterapeut henviser dig til Medical fitness, når det vurderes at genoptræning vil passe ind i dit behandlingsforløb. Fysioterapeuten målretter og vejleder i et træningsprogram der er godt for dig. Medical fitness forløbet er fortsat et behandlingsforløb, som kan foregå selvstændigt eller sideløbende med behandling hos din primære fysioterapeut. 
 
Praktisk:
Du bliver instrueret i træningsprogrammet - det tager ca. en time inkl. den tid fysioterapeuten bruger på at lave programmet i vores træningssystem. Herefter vurderer din fysioterapeut hvor tit du skal have opfølgning på din træning. Tiden skal bookes med det samme hos sekretærerne. Når du har opfølgning må du gerne være opvarmet og være klar til at træne. Hver gang, at du træner skal du tjekke ind med dit sygesikringskort. Husk at medbringe dit træningsprogram til opfølgningerne. 
 
Fysiologisk effekt af træning
Fysisk træning og øvelsesterapi, som er målrettet mod de funktionsbegrænsninger din krop har, kan forebygge og optimere dit behandlingsforløb. Kroppen reagerer på træning ved at bygge muskler op og styrke dit kredsløb, så det bliver stærkere og bedre efter hver træning. Det betyder, at de belastninger som du oplever i dagligdagen begynder at belaste kroppen mindre, fordi du er blevet stærkere af træningen. Forskning viser, at træning sammen med andre ligesindede, samt en meningsfuld målsætning kan motivere til at træningen fastholdes. Motivation og målsætning arbejder vi med, som en fast del af medical fitness
 
Tilskud fra Sygesikring Danmark 
Medical fitness er et fysioterapeutisk genoptræningsforløb, som du opstarter via en henvisning fra egen læge. Derfor er det muligt for dig, som er medlem af Sygesikring Danmark, at modtage tilskud til dit fysioterapeutiske genoptræningsforløb.
 
Træning eksl. vejledning - pris 300,-  kr. pr. mdr. på PBS med henvisning fra egen læge
 
Træningstider Medical fitness:
Mandag - fredag kl. 07.00 - 20.00
Træningstider fitness: 
Mandag - søndag kl. 05.00 - 23.00
 
Se vores folder om Medical fitness 
DSC_0148