Balance/ Funktionshold

Patientgruppe:
Holdet henvender sig til patienter der er udfordret på deres balance og funktion. Formålet med holdet er at give deltageren en bedre balance, stabilitet og styrke. Holdet foregår i den store træningssal samt i kinesis, ca. 30 min hvert sted. I holdsalen vil der primært være fokus på træning af balancen, her anvendes diverse balanceredskaber, redondo bolde, store bolde og lign. Træningen i kinesis er mere funktionelt, her trænes hele kroppen. Der vil tilmed være fokus på balancen og der vil komme små ”mellemstationer” undervejs hvor der inddrages bolde, balanceredskaber. Holdet kan opbygges både som fællestræning og/eller stationstræning samt individuelle øvelser. Balanceøvelserne re- og progredieres ift. den enkelte deltagers niveau.

Kriterier - Eksklusionskriterier for deltagelse på holdet er:

  • Selvstændig stående og gående balance
  • Personstøtte ved balancetræning – dog vil terapeuten assistere undervejs og støtte ved behov
  • Ikke i stand til at kunne benytte store træningsbolde
  • Ikke i stand til at komme op/ned fra gulv
  • Ikke i stand til at kunne træne i kinesis uden personstøtte - dog vil terapeuten hjælpe ved behov

NB: Holdet er et fokushold, og ikke et diagnosehold. Går man derfor som vederlagsfri i centret, skal man derfor være tilknyttet et diagnosehold ved siden af. Holdet henvender sig også til borgere uden en specifik diagnose, men som blot ønsker at styrke og bedre deres balance samt generel funktion.

Test: Deltagerne bliver ikke testet ift. holdet, men skal dog være tilknyttet FysioDanmark Vejles vederlagsfrie test såfremt man er vederlagsfri patient.